Nieuws

Van bankzitter naar sterspeler

De nieuwe technologie heeft impact op de accountantscontrole. Door het toepassen van deze nieuwe technologie gaat de auditkwaliteit aantoonbaar omhoog, ook de toegevoegde waarde voor de klant wordt ermee vergroot. Je krijgt meer informatie over onderwerpen die je eerder nooit langs zag komen. De accountant krijgt ook meer zekerheid over de controle informatie. Het is niet meer gebaseerd op steekproeven, maar op basis van integrale controle.

Het accountantsberoep ontwikkelt eerst technologie. En nu gaat de technologie het vak opnieuw definiëren.

Voor ondernemers wordt het wel meer oppassen. Waar blijft jouw waardevolle bedrijfsdata? Het gevecht om de bedrijfsdata is al begonnen, maar nog niet alle bedrijven zijn zich ervan bewust. Het profiel van de accountant zal gaan veranderen. Door de inzet van technologie zullen de personeelstekorten worden opgelost. Anderzijds zal er meer vraag zijn naar professionals die het juiste profiel hebben om de technologie toe te passen en bijdragen aan vernieuwing. Innovatie bij de klant, maar ook innovatie bij businessmodellen.

Kortom, de toekomst van de accountant wordt een spannende maar leuke tijd. Omdat juist dit rapport van de NBA in juni 2019 al de melding heeft gemaakt. Het volledige rapport kan hier worden gelezen.

Bij ValidVision helpen wij de accountants om deze technologische mogelijkheden te leren, te ontwikkelen en met behulp van de juiste mensen en tooling de dienstverlening dicht bij de klant te brengen. Ons uiteindelijk doel is Een financieel gezond bedrijfsleven!

ValidVision is dé Innovatiepartner voor de accountants.

Meer berichten

Klaar om meer te ontdekken?

Wilt u meer weten over ValidVision? Wij helpen u graag verder met de desbetreffende vraag. Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvend adviesgesprek.