Blog

Elke organisatie worstelt met data-integriteit

Vele organisaties hebben te maken met een toename in aantal en complexiteit van databases. Deze data kan financieel en niet-financieel van aard zijn, afkomstig uit de eigen organisatie maar ook van buitenaf. Data kan gestructureerd zijn, maar ook ongestructureerd. De tools om data te analyseren worden steeds beter, maar de belangrijkste vraag is: ‘Wat is de betrouwbaarheid van deze data?’ Het uitvoeren van continue controls wordt daarom steeds belangrijker, omdat de kans dat de dataset niet op orde is toeneemt.

Het gevolg van deze ontwikkeling en de toenemende compliance druk is dat de CFO’s een steeds groter deel van zijn tijdsbesteding bezig zijn met het structureren van de data. Door alle aandacht die dit vraagt blijft er onvoldoende tijd over data-analyse en scenarioplanning. ValidVision onderkent deze ontwikkeling. Door het snel en effectief leveren van gevalideerde data kan de CFO een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de business doelstellingen van de organisatie.

Gevalideerde data is de zuurstof voor ondernemen!

Wil je het volledige artikel lezen? Klik hier. Het artikel dat is geschreven in een collegereeks Fraudebeheersing, Integriteit & Ethiek voor Finance & Control.

Meer berichten

Klaar om meer te ontdekken?

Wilt u meer weten over ValidVision? Wij helpen u graag verder met de desbetreffende vraag. Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvend adviesgesprek.

keyboard_arrow_up