Onze diensten

ValidVision.Platform

Met het ValidVision.Platform wordt de administratie ingelezen in het platform. Wij zorgen voor een veilige koppeling, voeren een eerste data-kwaliteitscontrole uit en geven begeleiding in het aansluitingsproces. Op basis van deze dataset wordt automatisch een integrale data-analyse uitgevoerd, waarbij de issues overzichtelijk in het dashboard worden getoond. Vervolgens wordt op deze issues door een drilldown in de onderliggende brondata de oorzaakanalyse uitgevoerd. De bevindingen leg je eenvoudig vast en deel je met de klant, die hierop kan acteren. Hiermee wordt de audit transparant en creëer je toegevoegde waarde voor je klant.

Hoe werkt het Platform?

Op basis van de dataset, die eigendom blijft van de ondernemer, wordt automatisch een integrale controle en data-analyse uitgevoerd, waarbij de afwijkingen overzichtelijk in het dashboard worden getoond. De standaard controls worden uitgevoerd op diverse posten en stromen binnen een financiële administratie. Denk hierbij aan de posten debiteuren, crediteuren, omzetstromen, personeelskosten, e.d.

Voor elke post binnen de financiële verantwoording wordt in het dashboard de bijbehorende resultaten getoond. Alles wat op groen staat vraagt geen verdere aandacht meer. Je kan je concentreren op de gemarkeerde controls die afwijken van de gestelde norm.

Iedere controle beschikt over een detailpagina waarin de afwijkingen per controle inzichtelijk worden gemaakt en een oorzaakanalyse in de onderliggende data kan worden uitgevoerd. Op deze detailpagina’s worden ook de bevindingen vastgelegd met daarbij de datum, de tijd en door wie. Als na analyse van de onderliggende data blijkt dat de afwijking geen impact heeft, heeft de gebruiker de mogelijkheid om handmatig de oranje- en roodgekleurde controles op groen te zetten. Ook nu wordt er een opmerking geplaatst die zijn actie ondersteunt.

Door het vastleggen van alle controls, opmerkingen en interventies in de tijd is de auditstory reproduceerbaar en leidt tot een verhoogde auditkwaliteit. Het afsluitingsproces wordt transparant en acties worden uitgezet voor het verbeterproces. Dit vertaalt zich naar adequaat factbased besturing en maximale waardecreatie op basis van data. De voorwaarde voor het bereiken van zakelijk succes voor ondernemer én accountant!

‘Gevalideerde data is de zuurstof voor ondernemers’

Maak kennis en ervaar

Eerst zien dan geloven. Dat kan. Wij laden de recente auditfile en de banktransacties van jouw klant in het ValidVision.Platform en tonen je aan de hand van het dashboard de resultaten. Met ondersteuning van onze accountants van het ValidVision.Kenniscentrum analyseren we de risico’s en zoomen samen met jou in op de achterliggende oorzaken. Op deze wijze geven we inzicht in het gebruiksgemak en leren we je hoe je de bevindingen kan vertalen naar advies- en verbetervoorstellen Alles met als doel om de wendbaarheid en weerbaarheid van de onderneming te verbeteren.

Wil je meer weten over de diensten van ValidVision? Bel of stuur ons een e-mail voor een vrijblijvend adviesgesprek.